Bruxelles er en af de europæiske byer som har en årlig Boogie Festival med boogie woogie piano for fuld udblæsning med nogle af de bedste navne i genren. Den 8. Brussels Boogie Festival fandt sted 28. – 30. november 2008, og specielt lørdag aften var der fremragende boogie leveret af – naturligvis – Axel Zwingenberger (“THE king of boogie woogie” som arrangørerne skriver) og ikke mindst også af Joerg Hegemann, som spiller fantastisk boogie i Albert Ammons stil!

Ved boogiefestivalerne er der en dejlig tradition for jamsessions på et par opretstående efter de officielle koncerter – og det er lige før at disse jamsessions slår de officielle koncerter! 🙂 På billederne nedenfor ses den unge danske boogiepianist Lasse Jensen i pianoduo med Axel Zwingenberger – og på det ene billede med 4 pianister i fuld gang på de to klaverer. Det kørte bare derudad! Lasse Jensen kan opleves i Baghuset i Ballerup fredag d. 13. marts 2009 på ”Ragtime, Stride, Boogie & Blues Piano Night” – se link andetsteds på siden her.

Links
Brussels Boogie Festival 2008
Axel Zwingenberger
Joerg Hegemann